test banner

Snowscoot vervoeren

Snowscoot vervoeren

In dit stuk beschrijven we hoe je de snowscoot moet vervoeren. In zowel de lift als lopend.

Vervoeren van de snowscoot

Om te kunnen beginnen moet je je snowscoot natuurlijk eerst ergens mee naartoe kunnen nemen. Dit is het vervoeren van de snowcoot. Zoals op de foto hieronder te zien is doe je dit door je snowscoot rechtop, op de achterkant, in de sneeuw te zetten. Je draait je stuur achterstevoren en tilt dan je snowscoot over je schouder. Met je handen pak je het stuur aan beide handvatten zodat ook dit stabiel hangt, zoals afgebeeld op de foto hieronder. Op deze manier hangt de snowscoot vrij waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen.

Op deze foto is te zien hoe je de snowscoot over je schouder tillend kan vervoeren.
Dit is de begin positie waarin je de snowscoot neerzet voordat je hem over je schouder kan tillen.

Op het moment dat je de snowscoot mee wil nemen in de lift, om bijvoorbeeld de volgende piste af te dalen, is het belangrijk dat je de lift op de goede manier betreedt. Zorg dat je met de voorkant van de snowscoot op de stoplijn bij de lift staat. Je voeten staan aan beide kanten naast de snowscoot en je houdt met 1 hand het midden van het stuur vast. Op het moment dat de lift er is pak je met je vrije hand de leuning van het lift bankje, met je andere hand blijf je het midden van het stuur vasthouden. Je gaat zitten en de snowscoot laat je tussen je benen hangen. Doe de veiligheidsbeugel met de hand waarmee je de leuning vasthoudt naar beneden, op het moment dat deze naar beneden is hou je met beide handen allebei de kanten van het stuur vast en laat je deze op je benen rusten. Als je de lift verlaat doe je de beugel omhoog, je ene voet in de binding van de snowscoot en met je andere voet zet je je af in de sneeuw om weg te komen. Hieronder staan een aantal foto's waarop wordt afgebeeld hoe je de snowscoot mee kunt nemen in de lift, in volgorde van boven naar beneden.

Op deze foto is te zien welke positie je inneemt met de snowscoot op het moment dat je op de lift wacht.
Op deze foto is te zien welke positie je inneemt met je snowscoot op het moment dat je in de lift wil stappen.
Hier is te zien hoe je de snowscoot vasthoudt op het moment dat je in de lift zit.
Op deze foto is te zien hoe je uit de lift weg "stept" met de snowscoot.

Nadat je het vervoeren van de snowscoot onder de knie hebt kun je verder oefenen met het snowscooten. Hoe je moet snowscooten kan je ook op onze site lezen, namelijk hier. In dit artikel staan de basis technieken van het snowscooten beschreven. Te beginnen met de basispositie op een snowscoot, maar ook hoe je bochten kan leren maken en niet te vergeten hoe je moet remmen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.