test banner

Hoe moet je snowscooten?

Hoe moet je snowscooten?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de snowscoot moet gebruiken. Hoe moet je bochten maken, in de lift en ook niet onbelangrijk, hoe moet je met de snowscoot remmen?

Snowscooten, hoe werkt dat nou?

Allereerst is het heel belangrijk om het veiligheidskoort dat aan de snowscoot zit, aan je schoen te verbinden. De veiligheidsband, die je makkelijk om je enkel kan doormiddel van klittenband moet worden verbonden met het veiligheidskoort dat aan de snowscoot zit. Dit is belangrijk voor de veiligheid op de piste, zowel je eigen veiligheid als die van anderen.

Basispositie op de snowscoot

De basispositie op de snowscoot neem je in door je voeten op de snowscoot te zetten onder de binding. Je voeten staan recht naast elkaar onder de binding. Je gaat licht door je knieën en houdt je handen aan het stuur, je gezicht is naar voren gericht. Dit is de meest relaxte en basispositie die je kan innemen op de snowscoot.

Op het moment dat je beweging wil krijgen in de snowscoot zet je je met je ene been af en je andere been hou je op de snowscoot. Terwijl je dit doet zorg je dat de snowscoot een beetje schuin hangt zodat de zijkant scherp in de sneeuw wordt gezet. Dit wordt ook duidelijk voorgedaan in het filmpje.

Ook kan je met de snowscoot zijwaards bewegen. Dit doe je door de snowscoot horizontaal op de berg te plaatsen, de basispositie in te nemen en dan je gewicht langzaam richting de dalzijde te verplaatsen. Remmen doe je bij deze activiteit doormiddel van je gewicht naar de bergzijde te verplaatsen. Op deze manier leer je een beetje balans te houden op de snowscoot.

Remmen op de snowscoot

Wat ook erg belangrijk is op de piste is om te kunnen remmen. Remmen op de snowscoot doe je doormiddel van een scherpe bocht te draaien en al je gewicht op de snowscoot richting bergzijde te plaatsen. Op het moment dat je echt tot stilstand wil komen, dus na de bocht, is het van belang dat de snowscoot in een rechte positie staat, dus het stuur niet is gebogen. Wanneer het remmen echt niet wil lukken is het toepassen van de veiligheidsval een optie. Hierbij stuur je met de snowscoot richting bergzijde en laat je je met snowscoot en al tegen de berg aan vallen. Het is hierbij van belang dat je knieën gebogen blijven en je met beide handen het stuur blijft vasthouden.

Bochten maken op de snowscoot

Verder is het natuurlijk leuk om bochtjes te maken op de piste. Dit doe je met de snowscoot doormiddel van het stuur in combinatie met de verdeling van je gewicht. Op het moment dat je een bocht wil maken zorg je dat je in de richting kijkt waar je je naartoe wil verplaatsen, dus waarnaartoe je een bocht wil maken. Je draait je stuur deze kant op en leunt ook met je gewicht deze kant op, tegelijkertijd blijf je door je knieën gebogen en op het moment dat je de draai maakt maak je jezelf groot, dit zorgt ervoor dat je de bocht makkelijker door komt. Zorg ervoor dat je met je gewicht de zijkant van de snowscoot in de sneeuw duwt. Wanneer je meerdere bochten achter elkaar wil maken is het belangrijk dat je tussen de bochten door vaart mindert. Dit is belangrijk omdat je anders te hard gaat en het risico loopt niet meer te kunnen stoppen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.