test banner

Skibike vervoeren

Skibike vervoeren

In dit bericht geven we aan hoe je met de Ski- en snowbike in de lift moet.

Vervoeren van de skibike

Op het moment dat je met je skibike de piste op wil zal dit via de lift moeten gebeuren, daarom is het belangrijk om te weten hoe je je skibike het beste mee de lift in kunt nemen. Met een skibike, ook wel skibob genoemt, in de lift is namelijk net even iets anders dan met gewone ski’s, een snowboard of een snowscoot.

De stoeltjeslift

Wanneer je met je skibike in de stoeltjes lift wil is het belangrijk dat je aan een van de buitenkanten “voorsorteert”. De skibike kan namelijk alleen mee de lift in aan de buitenzijde omdat deze niet geschikt is om bijvoorbeeld tussen de benen te houden. Het is daarom de bedoeling dat je of helemaal rechts of helemaal links op het bankje van de lift gaat zitten. Op het moment dat je de lift in stapt hou je de skibike met een hand vast bij het stuur en met de andere hand bij het zadel, dit wordt gedemonstreerd op onderstaande foto's. Op deze manier heb je hem stevig vast. Wanneer je in de lift gaat zitten leg je de skibike op de hoek van de lift en blijf je hem met beide handen vasthouden. Wanneer je de lift gaat verlaten zet je de skibike alvast op de sneeuw, hierna stap je uit de lift, zet een paar stappen om vaart te maken en ga je op je skibike zitten om weg te biken. Ook deze stappen worden allemaal op de foto's en het filmpje hieronder gedemonstreerd.

Op deze foto is te zien hoe je de skibike vasthoudt op het moment dat je de lift in stapt.
Op deze foto is te zien hoe je de skibike neerlegt op het bankje van de lift op het moment dat je in de lift zit.
Op deze foto is te zien hoe je de lift uit stapt op het moment dat je boven aan de piste bent.
Op deze foto is te zien hoe je op je skibike stapt op het moment dat je weg wil biken bij de lift vandaan.

De sleeplift

In de sleeplift gaat het met een skibike net iets anders dan normaal. Voordat je in de rij gaat staan om de lift te nemen bevestig je eerst aan je stuur een beugel. Deze doe je aan beide handvatten, bekijk onderstaande foto's voor verduidelijking, hierna kan je plaatsnemen in de rij voor de lift. Op het moment dat je bijna aan de beurt bent om een anker van de lift te pakken, bike je naar de juiste plek en doe je het anker onder de beugel door. Door het anker onder de beugel, die je op je skibike hebt bevestigd, door te doen wordt je vanzelf omhoog getrokken en hoef je alleen maar op de skibike te blijven zitten. Op het moment dat je boven bent maak je de beugel aan een kant van je stuur los, hierdoor schiet het anker terug en kan je weg biken. Bekijk hieronder de foto's of het filmpje voor meer duidelijkheid over het nemen van de sleeplift.

Op deze foto zie je de beugel die moet worden bevestigd aan het stuur voordat je de sleeplift neemt.
Op deze foto is te zien hoe je de anker onder de beugel aan je stuur haakt, zodat je naar boven wordt getrokken.
Op deze foto is te zien hoe je de beugel aan een kant van je stuur los maakt op het moment dat je bijna boven bent.

Een andere benaming voor een skibike is ook wel een skibob, laat je hierdoor dus niet in de war brengen, dit zijn namelijk dezelfde producten en worden onder beide namen verkocht. Als het na deze uitleg nog niet helemaal duidelijk is hoe je met je skibike de lift neemt op de piste, of je hebt nog vragen over bepaalde details, bekijk dan het filmpje hieronder!

[jaw_y_video clip_id="https://www.youtube.com/watch?v=zMNzE3XsKbk" height="480" autohide="2" autoplay="0" loop="0" rel="1"]

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.