Sledgehammer Skibike/Snowbike Sledgehammer Fusion 2.0

Sledgehammer
€ 1.750,00 € 1.490,00 Incl. btw

De Skibike, een alternatief voor skiën en snowboarden. Of voor diegene die op dit moment nog niet kan skiën maar wel van de wintersport wil genieten! Andere worden voor Skibike zijn snowbike, skibob en skifiets.

Levertijd:
1-2 (werk)dagen

Skibike/Snowbike Sledgehammer Fusion 2.0

De Skibike Fusion 2.0 is de combinatie van alles wat we hebben geleerd. Het combineert de vorige modellen Fusion, Trixy en 5.3 in één skifiets.

Hij is vergelijkbaar met de ‘Trixy’ skifiets uit 2022, maar is iets uitgerekt. En natuurlijk heeft hij een zadel waarmee je tijdens het rijden je houding kunt aanpassen aan de rijsituatie, zowel zittend als staand, en altijd contact kunt houden met de skifiets. Het zadel is wat langer dan de trixy variant en kan hierdoor wat comfartabel

De ski's zijn aanzienlijk stijver geworden en de skihouder is volledig herzien. Maar echt veel konden we niet veranderen, want het vorige model was al een briljante skifiets. Ook beschikt dit model over grote, gesmede crossvoetsteunen, die voor veel veiligheid zorgen.

Deze keer hebben we gekozen voor de DNM Burner RCP 2 schokdemper. Dit dient goed en is zeer robuust. Als je je chassis wilt tunen, kun je dit zelf doen met vrijwel alle in de handel verkrijgbare high-end mountainbike schokdempers en vorken. Voor ons was het belangrijk om qua basisuitrusting een goed functionerend funsporttoestel te kunnen aanbieden tegen een zo laag mogelijke prijs.

Met de Fusion 2.0 kun je met korte bochten - het gecontroleerd uitwijken van de achterkant - zonder problemen moeilijke en steile hellingen afskiën en ben je zeer wendbaar als het bos krap wordt.
Hij is speciaal ontworpen voor carven op harde hellingen en bij hoge snelheden. De extra geleiding van het lange zadel geeft je meer controle bij het remmen en bij steile afdalingen op harde hellingen.

De voetsteunen in MX-stijl klappen naar achteren als je zwaar leunt en dankzij de nieuwe, veel bredere ski-adapters kun je meer druk uitoefenen op de rand.
Deze skifiets geeft meer dan ooit het veilige gevoel ‘in het frame’ te zitten. Hij is geschikt voor een hoogte van 165 tot 195 cm.

Waarom de Fusion 2.0?:

 • Door de aanpassing van deze geometrie, het verlagen van de stand van de voetensteuntjes, is de Skibike ook te gebruiken voor "Stand-up riding".
 • Stand-up riding zorgt voor meer comfort maar ook voor een directere mogelijkheid om te carven, sturen en grip te houden op alle sneeuw/piste omstandigheden.
 • Het zeer gewaardeerde kliksysteem voor de ski's is eenvoudiger gemaakt.
 • Door een aangepaste geometrie staat het stuur verder van je af wat zorgt voor meer gewichtsverdeling over de skibike heen maar vereenvoudigd ook het 360's maken met het stuur.
 • Het 5.3 model bevat ook een zwaardere veer wat zorgt voor een nog nauwere precisie afstelling en kan nog zwaardere klappen opvangen tijdens ruwe ritten.
 • De achterdemper is nu op 9 posities te verplaatsen voor de ideale afstelling.
 • Er zijn nieuwe inklapbare voetensteuntjes toegevoegd.

Zowel alternatief als een nieuwe uitdaging voor de wintersport

Doordat dit model zo comfortabel is gemaakt is dit ook het perfecte model voor wintersporters die niet meer zo goed te been zijn, een blessure hebben, last van gewrichten en knieën tijdens de wintersport, ouderen, beginnende wintersporters en ga zo maar door. Aan de zijkant van zijn twee pedalen te monteren, hierdoor heb je geen footski's nodig. Mocht je dit wel willen dan kun je deze footski's er los bij bestellen. 

Wij raden voor de rustige en behoudende wintersporten footski's te gebruiken. Voor de avonturier raden wij aan om geen footskies te gebruiken, test het model uit door jumps, tricks en scherpe carve bochten. 

Technische specificatie van de Fusion 2.0:

 • 6060 T6 alloy frame available in one size only
 • Motocross-foot rests forged of 7005 Aluminium
 • Short Sledgehammer stem with 50 mm
 • All bearings are water-tight roller bearings
 • Twin Tip Flat Rocker wood core Ski with 160mm width and 990mm length
 • Rear shock DNM Burner RCP 2 adj. rebound and compression
 • 135-182mm travel at the rear (depending on mounting points)
 • 160mm air suspension fork with adjustable rebound
 • Rise-handle bar 100 mm width 780mm
 • Foot rest height 233mm
 • Mx-style seat bench at 774mm height
 • Total height 1060 - 1100 (depending on spacer used under stem)
 • Total length 2017mm (1200 without skis)

 

Kleur: Zwart met blauw
Gewicht: 8,3kg
Afmetingen: Zithoogte: 72 cm - Enkele ski: 99cm

Sara witta Geplaatst op 2 Januari 2018 at 18:16

Excellent! Nick is great- product is terrific! Thank you!

Luuk Geplaatst op 8 December 2017 at 08:21

In verband met een knie blessure heb ik drie jaar terug in deze shop een Skibike gekocht. Dit jaar het nieuwe model aangeschaft, de 5.2, en die ziet er echt super gaaf uit. Mooie brede ski's en de pedalen zitten laag wat het ook gevoelsmatiger relaxter maakt, je ben met je benen dichter bij de grond.

Greg Geplaatst op 7 December 2017 at 20:07

Ski bike 5.1 is great, good quality materials, the only sadness is a little snow in Norway ;-)

Roger J. Geplaatst op 30 November 2017 at 20:47

The product arrived at my place just by Yesterday. Installed it pretty quick and looks very nice! Thanks again for the good service Winter sport 4 ALL

van Dijk Geplaatst op 18 November 2017 at 20:33

De fiets ziet er geweldig uit. Ben minder valide en dit biedt een goede oplossing om toch de piste af te gaan. Door een proefles van Nick kon ik goed ervaren hoe het gaat voordat ik de snowbike had gekocht. De levering ging zeer snel. Meteen de fiets in elkaar gezet. Door directe hulp van Nick was het zo klaar. Super klantenservice en kan niet wachten tot de wintersport begint.

Erwin Geplaatst op 8 Oktober 2017 at 17:49

Super service. Heel goed geholpen. Kwamen er niet uit met inelkaar zetten. Via ep en bellen er goed mee geholpen. Zeker aan te raden !

Tim Geplaatst op 3 Oktober 2017 at 15:13

Snel geleverd, geen gedoe, top!!

Jaap J Geplaatst op 20 September 2017 at 21:31

De freerider skibike is echt fantastisch. Ik had voorheen een skibob model van een ander merk maar dit model is echt fantastisch. Eenvoudig in gebruik en het is niet nodig om skietjes aan je voeten te hebben, helemaal top!

Harry van de Pol Geplaatst op 4 September 2017 at 16:08

In februari 2017 heb ik van wintersport4all een Sledgehammer gekocht. Door een kleine verlamming aan mijn linkerbeen kan ik niet skiën, maar dank zij de Slegdehammer kon ik voor het eerst van mijn leven met mijn kids de piste af. Een onbetaalbaar moment. Met de Slegdehammer van een blauwe piste is een makkie: een intuitieve bezigheid voor wie in zijn leven wel eens op een BMX heeft gezeten. En voor wie dat niet heeft gedaan: die begint iets voorzichtiger en leert het in een paar uurtjes. Wat mij hielp was een proefles in een hal in Nederland van Nick van Wintersport4all en 2 uur priveles van een Lehrer in Oostenrijk. Zonder kan ook.

Klantenservice van Nick, voor tijdens en na de koop was excellent. Een gratis proefles in een hal (kijken of het bevalt), een goed verkoopadvies (kopen of huren) en goede aftersales (een ontbrekend onderdeel was direct vervangen). Wie helemaal niet houdt van een schroevendraaier vasthouden moet even nadenken of hij zijn Sledgehammer-bouwpakket zelf in elkaar wil zetten. Het was een hoop gepiel met een draak van een handleiding uit Oostenrijk en een hotline met Nick. Dat laatste is eigenlijk mijn enige verbeterpunt. Verder zeer aan te bevelen.

Ik verheug me al weer op het komende seizoen.

Bram Geplaatst op 22 Januari 2017 at 21:57

In Sölden het nieuwe model getest. In één woord: WAUW. Het model is super gaaf om de piste mee af te gaan en wat ook verbeterd is bij de SH5 serie is de afneembare ski's.

Dhr. Hamer Geplaatst op 13 December 2016 at 17:51

In contact gekomen met wintersport4ALL omdat ik opzoek was naar een alternatief voor de wintersport. ik ben erg goed geholpen met deskundig advies. voor mij 5 sterren!

M van Dijk Geplaatst op 29 Maart 2016 at 19:37

Ben al drie jaar bekend met het huren van een snowbike op wintersport.
had de eerste twee jaar de variant van Brenter (gehuurd in Tirol), maar nadat ik de snowbike van Wintersport4all had geprobeerd was ik verkocht.
Wat een geweldige belevenis op de piste, Mooi en bruut design,vering werkt perfect (goed voor mooie big air jumps) en een hele hoop schik.
echt de mercedessen onder de snowbikes.
Geweldige service van wintersport4all,
Ik zeg volgend jaar weer.

Mark Geplaatst op 26 Februari 2016 at 19:19

Lange tijd op zoek geweest naar iets dat een goed alternatief was op het skiën.
Ik heb mijn kruisbanden in mijn knie (af)gescheurd en al enkele jaren niet meer kunnen skiën.
Nu kwam ik de skibikes tegen en heb dit geprobeerd, echt een super goed alternatief, zeker aan te raden!!

Ook het contact met wintersport4all ging top, op maandag avond mijn skibike besteld en op woensdag binnen.

Andreas R. Geplaatst op 25 Januari 2016 at 11:35

Service wintersport4all.com:

After searching a few days for available / on stock Sledgehammer Skibike #5 models I found the wintersport4all site.
The product / shop site told me that there are SH#5 on stock what did really suprise me. As I was not that sure if this was "real" I tried the whatsapp contact number on sunday evening to get more information about the physical stock. A few minutes later I got a friendly answer via whatsapp followed by a very friendly and helpful conversation regarding the product and shipment / payment methods etc.

Although I was not sure about the reliability of buying a skibike (which should be solt out actually) for several hundreds of euros in a internet shop outside of germany, I simply tried and I did'net get disapointed.

After buying (and paying) the product in the online shop from wintersport4ll on Sunday night, the shipment started on the following tuesday and arrived in Munich on thursday. During the shipment phase, I got in contact with wintersport4all via whatsapp several times. Every question of mine had been answered promptly and for my complete satisfaction. Currently we are still in contact and I'm happy about that, all my (perhaps stupid) questions could be clarified via short whatsapp conversation which is in my opinion a massiv additional benefit of this shop !!!

Product review:

After getting ma SH#5 on thursday I started the assembly on the same day. Assembly tooks around an hour and was pretty simple based on the assembly guideline delivered. All necessary tools for assembly where contained in the delivery ! The only thing that should be observed is which shock absorber will be installed in the front (450 lbs) and which in the rear end (750 lbs) of the bike. Otherwise you do it like me arse about face and the driving experience is a bit "strange" then :( I looked into the assembly guideline again and noticed that it is displaeyed correctly in there (in 2 pictures).
The quality of the frame, ski and other parts is pretty good and everything fits together quite simple / good. Furthermore the bike looks pretty awesome, even more then the pictures promise.

I could test the bike on saturday in a small ski region in the bavarian alps. Using the bike for lifting (seat and cabine lifts) is more than simple. The riding experience is a complete new thing, especially to brake fast and short takes a bit of practice. After the first hour I was able to come down the hill without crashing ;)

What should be mentioned also ?

If you buy a skibike you should be aware to take center stage on the ski track ;) I don't know how often i was asked by several ski drivers / boarders what this thing is, if it's hard to ride, where to get such a thing, how much it costs and so on. You will earn interested looks by others nearly all the time and you will also recognize discussions from guys behind or in front of you regarding this nice looking skibike, also many smaller kids where asking her parents to get a "Schneefahrrad" also ;)

Result:

Nice product, awesome service from wintersport4all, pretty funny experience on track. I can definitely recommend the product and even more the wintersport4all shop in any way !

Thanks 4 all and kind regards.
Andreas

PS: I'll come back next winter to get a 2nd skibike / -bob for my wife also ;)

J. Straten Geplaatst op 9 Januari 2016 at 20:45

Ik heb een goede service gehad van WIntersport4all en ga veel plezier beleven van de skibike!

5 sterren op basis van 15 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x