test banner

Verschillen tussen Snowscoots van Snowbaar

Verschillen tussen Snowscoots van Snowbaar

In dit artikel leggen we alles uit over de verschillen tussen de Snowbaar Snowscoot. Hierin komen de verschillen naar voren tussen de Classic, PRO, Race en World Cup snowscoot serie.

Vergelijking van Snowbaar Snowscoots

Snowbaar is in 2012 gestart met het maken van snowscoots. De snowscoots worden gemaakt en afgewerkt in Tsjechië. Het merk is een tegenhanger van Jykk, Insane Toys en Black Mountain. 

Op dit moment heeft Snowbaar 2 type snowscoots:

- Snaker -> Race model en gericht op Freeride
- Beaster -> Jump en Tricks model gericht op Freestyle

Daarnaast zijn deze onderverdeeld in 4 series, welke allen gericht zijn op een bepaald soort type snowscoot gebruiker en ervarenheid met het snowscooten:

- Classic
- PRO
- RACE
- World Cup

Op welke verschillen moet je letten?

Naast de optische verschillen van veelal kleursamenstelling moet je ook goed letten op de technische verschillen. Hier per parameter aangegeven hoe belangrijk deze is in jouw keuze:

Materiaal Ømm;

- De snowscoots van Snowbaar zijn allen vervaardigd uit staal. Tussen de modellen is wel verschil in staalkeuze en de dikte ervan. Als je on-piste blijft en enkel de simpele pistes pakt is een 20-24mm diameters prima. Ga je toch voor een jump, trick en wellicht off-piste dan raden wij de 28mm aan vanwege de stevigheid maar ook het gewicht van het frame.
Afmeting

Gewicht;

- Hoe lichter de snowscoot hoe eenvoudiger het is hier tricks en jumps mee uit te voeren.

Handlebar;

- Hoe meer je vergt van de snowscoot des te meer druk wil je kunnen uitvoeren. Hierom wordt de handlebar breder en hoger naarmate je omhoog gaat in de serie.

Pads

- Dit is best een belangrijke factor. De Pads zijn de demping tussen het board en het frame. Ga je niets 'geks' doen met de snowscoot volstaat 20-40 sHa. Maar als je over gaat op jumps en trick is toch ons advies om te gaan voor de 60-70 sHa (de Race en World Cup serie).

Grips

- Hoe meer je vergt van de snowscoot hoe meer grip je wil tijdens het snowscooten. Een goede grip op de handvatten is belangrijk.

Standing Plate

- Dit is mooi van de Race en World Cup serie. Hier zijn pinnetjes op het voeten platform aangebracht dat uitglijden voorkomt. Hier geldt ook weer, hoe meer je vraagt/vergt van de snowscoot is dit relevant voor jou tijdens het snowscooten.

Boards

- De boards van Snowbaar zijn allen samengesteld met een CAP structuur. Een CAP structuur houdt in dat de lagen niet zijn samengeperst maar de bovenste laag om de andere lagen heen is gevouwen. Een CAP structuur is een prima board. Mocht je echt naar de next level willen wordt een sandwich board geadviseerd. Deze is niet beschikbaar bij Snowbaar. Hiervoor moet je naar de Jykk Style A / G toe.
Dual hardness betekent dat er voor en achter een andere flex/hardheid is gebruikt.

Capaciteit

- Niet onbelangrijk, hier wordt aangegeven tot welk gewicht de snowscoot is gebouwd. 
 

Vergelijking per model - Snaker en Beaster

Onderstaand een vergelijking van de modellen opgesplitst per model Snaker en Beaster.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.